C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal - Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76   
     

       
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOGO
     

Regidoria de Cultura

El suport i la difusió de la cultura és un dels principals objectius/reptes sobre el qual se sosté el treball de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament des Mercadal. Per assolir aquest objectiu, l’entitat municipal desenvolupa diferents programes en l’àmbit artístic i musical i concedeix ajuts a les diferents entitats locals que promouen també tot un seguit d’activitats de lleure i de formació.


Amb la intenció de promoure la cultura, l’Ajuntament impulsa i coordina una sèrie d’activitats culturals a través dels diversos escenaris disponibles al municipi: la Sala Multifuncional, la Sala d’Exposicions Ca n’Àngel, les biblioteques municipals, el Recinte Firal, el Teatre de Fornells, es castell de Sant Antoni, la sala d’exposicions del Local Social de Fornells. Entre aquests espais, destaquen principalment el Recinte Firal i la Sala Multifuncional per la seva polivalència i actual acollida d’un gran nombre d’activitats de gran participació. Aquestes activitats es duen a terme al llarg de tot l’any, moltes vegades amb la col·laboració d’altres administracions o, fins i tot, d’entitats de caràcter insular.

Cal dir que la formació bàsicament està gestionada a través de l’Escola Municipal de Música i Dansa i l’associació Punt@rt, les quals entitats ofereixen tot un ventall de cursos i tallers que fomenten els estudis musicals i artístics de diferents modalitats i per a totes les edats.

Hem de ressaltar també els serveis que ofereixen la Biblioteca des Mercadal i la Sala de Lectura de Fornells com a espais culturals i formatius polivalents i moderns. Cal igualment destacar l’existència de l’Arxiu Municipal, centre creat l'any 2001 per agilitar el funcionament del servei de consulta que s’ofereix als ciutadans, i el Servei de Normalització Lingüística, per assessorar sobre aspectes de llenguatge i vetllar pel bon ús de la nostra llengua.

Dins tot aquest ventall d’activitats i propostes culturals que s’ofereix al nostre municipi, també es pot gaudir de les exposicions i activitats diverses que presenta el Centre Artesanal de Menorca, ubicat a les instal·lacions del Recinte Firal.Activitats programades:

L’activitat cultural es desenvolupa al municipi al llarg de tot l’any amb una oferta variada per a tota mena de gusts i edats. Podem destacar-ne les següents:

- Concerts organitzats per Joventuts Musicals des Mercadal i Fornells: cicles de tardor, hivern i primavera.
-     Nits de Música Clàssica, cicle organitzat per Xerxa Cultural de Fornells, a l’agost.
-    Cicle d’estiu (agost) de concerts d’orgue.
-    Contacontes a la biblioteca des Mercadal, cada mes d’octubre a maig.
-   Contacontes a la Sala de Lectura de Fornells, als mesos de juliol i agost.
-     Teatre i dansa, al llarg de tot l’any.
-   Activitat festives, al llarg de tot l’any.


Podeu trobar la programació de totes aquestes activitats en els fulls mensuals que es publiquen i es fan arribar a domicili o consultant l’agenda cultural d’aquesta mateixa pàgina web. 
 

 
C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal
Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76
general@esmercadal.es

       
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS
Ajuntament de Ferreries