C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal - Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76   
     

       
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOGO
     

MEDI AMBIENT

En l’actualitat, la política mediambiental és una de les preocupacions prioritàries per a la ciutadania. A més, cada vegada demana una major participació que els mateixos ciutadans exigeixen, per la qual cosa cada vegada som més conscients de les repercussions que sofreix l'entorn sempre que es produeix un deteriorament, que en algunes ocasions pot arribar a ser irreversible. Per això, el desenvolupament de l'entorn rural, la conservació del capital natural i la difusió dels atractius turístics del municipi són alguns dels eixos fonamentals sobre els quals se sosté el treball de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament des Mercadal.


Programes mediambientals

La sensibilitat per la recuperació i conservació del medi natural i urbà ha portat a la posada en marxa de diferents programes per part d'aquest ajuntament.

 

  • L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) disposa d’una estació meteorològica situada a la zona de Biniaumaia, a prop del cementeri del poble, en uns terrenys municipals. Es tracta d’una estació automàtica. Les dades enregistrades s’envien telemàticament en intervals d’una hora i es poden consultar a la pàgina web d’AEMET (Inici > El temps > Observació > Avui i últims dies).

Les variables que es mesuren són: temperatura, velocitat i direcció del vent, precipitació i humitat. Així mateix, l’observador encarregat de l’estació realitza un seguiment fenològic de diferents espècies de plantes i ocells representatives de la zona, la qual cosa complementa les observacions instrumentals.

    

L’enllaç directe és el següent:
http://www.aemet.es/ca/eltiempo/observacion/ultimosdatos?k=bal&l=B825B&w=1&datos=det

 
  • Projecte MAREBI, "Més Mar Més Vida" per les bones pràctiques de navegació.
Informació


  • Durant el mes d'Agost de 2019 es va portar a terme a Fornells una exposició per donar a conèixer la bellesa, riquesa i importància de les Àrees Marines Protegides (AMP) de les Illes Balears.

   


  • L'aigua és un bé escàs que cal consumir de forma responsable, per la qual cosa des de la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear, i des del mateix Ajuntament des Mercadal, es posa a disposició de la població el següent full informatiu amb les mesures d'estalvi que es recomanen aplicar.

Aigua - Consum responsable
 

  • Dins el Pla de Control Integral de la processionària del pi a les illes de Mallorca i Menorca està contemplat, entre d'altres actuacions, el tractament aeri puntual de pinars afectats per la plaga.

 Processionària del pi - Actuacions 2019

 Plànol superficies tractades 2019


Agenda Local 21L'Agenda Local 21 és un pla d'acció de les Nacions Unides per al desenvolupament sostenible al segle XXI.
Enllaços o altra informació d’interès

Agenda Local 21 Es Mercadal i Fornells
al21mercadalfornells@gmail.com  

Agenda Local 21 Insular
http://agendalocal.cime.es  

Conselleria d’Economia i Medi Ambient del Consell Insular de Menorca
http://www.cime.es/OrgansGovern/Departament.aspx?ID=34

Agència Menorca Reserva de Biosfera
http://www.biosferamenorca.org  

Observatori Medioambiental de Menorca
http://www.obsam.cat  
 


 
C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal
Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76
general@esmercadal.es

       
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS
Ajuntament de Ferreries