C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal - Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76   
     

       
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOGO
     

Binimel·là


Longitud: 220 m
Superficie: 8500 m2

Accés:
Entorn:  
Serveis:


Platja de Binimel·là està a 10 quilòmetres des Mercadal, situada entre Punta d'en Bal·la i Illot, Cala i Esculls de Pregonda. Aquest tram de litoral presenta unes condicions marines i subaquàtiques que desaconsellen fondejar embarcacions.
La proximitat des Mercadal convida a menjar en el bressol de la gastronomia menorquina i visitar la muntanya més alta de la illa, el Toro (358 metres d'altitud). Aquest bec es troba a 3,5 quilòmetres d'aquesta localitat i és el centre geogràfic de Menorca, en el cim del qual es troba Santuari de la Verge del Toro, patrona de la illa, i posseeix una vista panoràmica excel·lent de tota Menorca.

Aquest entrant de mar es caracteritza per tenir dimensions enormes, forma d'o, una part del darrere ocupada per un sistema dunar amb vegetació de subjecció (forest baixa i arbustos) i aiguamoll regat per un torrent, un talús de foscs cants rodats, un onatge de força moderada, una brisa suau, una orientació noreste, així com per ser la més ampla i accessible d'aquesta Àrea Natural d'Especial Interès i per presentar un aspecte gairebé verge.La platja de Binimel·là es d´arena gruixuda i en algunes zones de petits macs.El torrent que trobam a l'entrada de la platja nodreix una important zona humida en la qual podem observar molts d'ocells de prat.Al fons a l'esquerra hi ha un caminet per on, després d'uns 15 minuts de caminar, s'arriba a Pregondó i cala Pregonda. Com la major part dels itineraris de la zona, aquest és sobretot de paisatge verge. És terra de planes baixes voltades de turons vermellosos i baixa vegetació.

COM ARRIBAR
Binimel·là és a uns 10 km des Mercadal. Pel camí de Tramuntana, passada la cruïlla de Cavalleria, a uns 4 Km trobam un camí ample de terra. Actualment, i formant part d'una ANEI (àrea d'especial interès), la zona està protegida.
El vehícle particular es podrà aparcar en un aparcament a prop de la platja.


 

 
C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal
Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76
general@esmercadal.es

       
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS
Ajuntament de Ferreries